3 Mayıs 2012 Perşembe

Sarımsaklasak da mı saklasak =)






A, C, P ve B grubu vitaminleri , kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir mineralleri açısından zengin olan bir şifa kaynağıdır.

Tüm bunlarla birlikte sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı kullanılan iki çok popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı.

Anavatanı Hindistan olan ve faydaları saymakla bitmeyen sarımsağı evlerinizden eksik etmemeniz için başlıca sebepler;

  • Tansiyonu düşürür.
  • Güçlü bir antibiyotiktir, mikropları öldürür.
  • Enerji verir.
  • Kolesterolü düşürür.
  • İştah açar, tabi bu o kadar da iyi bir şey değil : ) hazmı kolaylaştırır.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Kansere karşı koruyucudur.
  • Ateş düşürür.
  • Damar tıkanıklığını önler.
  • Saç derisine sürülürse saçları kuvvetlendirir, dökülmesini önler.
  • Sarımsak yağı adele ağrılarını ve kemik sancılarını giderir.
  • Yaraları çabuk iyileştiriyor, cildin parlamasını sağlıyor.
  • Kramları yok ediyor.
  • Sesi güzelleştiriyor :)
Şimdi koşun markete bir bağ sarımsak alın..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder