19 Kasım 2012 Pazartesi

Bağışıklık Siteminizi Güçlendirecek 10 Besin


1. BROKOLİ
İçerdiği sulforan maddesi ile antioksidan aktivite gösterir ve bağışıklık sistemini uyarır. C vitamin ve E vitamini bir arada içerdiği için bağışıklığı kuvvetlendirir.
2. YAĞLI BALIKLAR
Somon, sardalye gibi yağlı balıklar vücutta iltihapları önler. Mikroplarla savaşarak bağışıklığı yükseltir.
3. PORTAKAL
C vitamininin en zengin kaynağı, diğer turunçgillerle birlikte kışın en favori meyvelerinin başında geliyor.
4. YEŞİL ÇAY
En önemli bitkisel antioksidanlardan kateşin ve polifenol içerdiği için immun sistem üzerinde çok etkilidir, hatta grip virüsünün vücutta yayılmasını önlediği saptanmıştır.




5. YUMURTA
A vitamini ve betakarotenden zengin beslenme, iyi kaynaklı protein alımı ve yeterli çinko almak bağışıklık sistemini güçlendirmek için başlıca ilkelerdir. İşte bu üç ilkeyi de fazlasıyla içinde barındıran besin ise; yumurta!
6. BAL KABAĞI
C vitamini ve E vitamini zengini, demir, potasyum gibi mineraller ve antioksidanlar içerir. Bağışıklık sistemininde görevli hücreleri güçlendirir.
7. TAZE KIRMIZIBİBER
İçindeki C vitamini ve Beta karoten gibi vitaminler ve diğer fitokimyasallar,  bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çok az sebzede olan E vitaminini de içerir.
8. ISPANAK
Ispanak bağışıklık sisteminin süper besinlerinden.. A,B,C,E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunur. Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendirir.
9. DOMATES
Domates de bir diğer süper besin Serbest radikaller, kalp damar hastalıkları ve  kanser ile savaşır. Dikkat etmeniz gereken nokta; domatesin tüm bu yararlarını görmek için mevsiminde tüketin.
10. YOĞURT
Probiyotikler, zararlı bakterileri yok ederek, bağışıklık sistemini güçlendirirler. Aynı zamanda doğal antibiyotik görevi yapıp bağırsak sistemini korurlar.

Kaynak: http://www.ferinbatman.com/
 

2 yorum:

  1. Brokoli ile aramızı düzeltmeliyiz:)

    YanıtlaSil
  2. tek başına aranızı düzeltmeniz biraz zor ama yanına haşlanmış havuç ve közlenmiş kırmızı biber ekleyince tabakta daha sempatik görünüyor :)

    YanıtlaSil