Mutfaktan mandalina kokuları dağıtacak bir tarif paylaşıyorum, huzurlarınızda mandalinalı kek :)
Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı fındık yağı
1 yemek kaşığı mandalina kabuğu
2,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı fındık yağı
1 yemek kaşığı mandalina kabuğu
2,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Yumurta
ve şekeri kabarana kadar çırptıktan sonra, mandalina suyu, fındık yağı ve
mandalina kabuğunu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Karışıma un, kabartma
tozu ve vanilyayı da ekleyerek 1 dakika daha çırpıyoruz. Önceden 200 derecede
ısıtılmış fırında pişirmeye başladığımız kekimiz hafif kabarmaya başladıktan
sonra derecesini 170’e düşürerek bir püf noktası ile mutlu sona yaklaşıyoruz.
Tüm keklerde kullandığımız kürdanla delme metodunu piştiği anlamak için
kullanabilirsiniz, kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir :)
Dilerseniz
bu hali ile dilerseniz de üzerine sos dökerek servis yapabilirsiniz.
Sosu
yapmak için 1 su bardağı mandalina suyu, 1 tatlı kaşığı nişasta ve 2 yemek
kaşığı şeker pişiriyoruz. Ilıyınca dilimlenmiş kekin üzerine döküp servis
yapabilirsiniz.
Afiyet
olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder