14 Kasım 2012 Çarşamba

Mandalinalı Kek




Mutfaktan mandalina kokuları dağıtacak bir tarif paylaşıyorum, huzurlarınızda mandalinalı kek :)
Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı fındık yağı
1 yemek kaşığı mandalina kabuğu
2,5 su bardağı un
1 vanilya
 1 kabartma tozu
Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırptıktan sonra, mandalina suyu, fındık yağı ve mandalina kabuğunu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek 1 dakika daha çırpıyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye başladığımız kekimiz hafif kabarmaya başladıktan sonra derecesini 170’e düşürerek bir püf noktası ile mutlu sona yaklaşıyoruz. Tüm keklerde kullandığımız kürdanla delme metodunu piştiği anlamak için kullanabilirsiniz, kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir :)
Dilerseniz bu hali ile dilerseniz de üzerine sos dökerek servis yapabilirsiniz.
Sosu yapmak için 1 su bardağı mandalina suyu, 1 tatlı kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şeker pişiriyoruz. Ilıyınca dilimlenmiş kekin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder