10 Temmuz 2013 Çarşamba

Muhallebili İncirli Tatlı

Kızlar bu tatlı bi harika!

Altında incirli, cevizli misss gibi bir kek, üzerine şerbet, onun üzerine leziz mi leziz bir muhallebi. Rüya gibi :)
Deneyen herkesin davet sofralarının vazgeçilmez tatlısı olacaktır eminim. Yalnız birazcık uğraştırıcı. Hem zaman kazanmak açısından hem de daha lezzetli olması için bir gün önceden hazırlayarak buzdolabının bir köşesinde dinlendirmenizi öneririm.
Malzemeler:
Kek için
-8-10 adet incir
-1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
-1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
-  1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için
-1,5 su bardağı su
½ su bardağı toz şeker
Muhallebi için
-2 yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı  un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
-1 poşet toz krem şanti

Keki çırpmaya başlamadan önce incirlerimizi sıcak suda birkaç dakika bekledikten sonra küçükçe doğruyoruz. Ardından kek çırpmak için uygun olan derin cam bir laşede yumurta ve şekeri 4-5 dakika kadar çırpıyoruz. Karışımımıza sırasıyla ceviz, incir, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Kekimizin hamurunu dikdörtgen geniş bir kalıba dökerek önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken muhallebi için krem şanti haricindeki gerek malzemeleri tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz kıvamını aldıktan sonra ocaktan alarak, soğumaya bırakıyoruz. Beş dakika sonra toz krem şantiyi ekleyerek çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 3-4 dakika oda ısısında ılımaya bırakıyoruz. Bu arada şerbeti yapmak için su ve toz şekeri karıştırıyoruz. Dikkat şerbeti pişirmiyoruz :) Toz şeker tamamen eridikten sonra keki şerbet ile tamamen ıslatıyoruz. 5 dakika daha bekledikten sonra ılımış olan muhallebiyi kekin üzerine yayıyoruz. Bu şekilde en az 3 saat buzdolabında bekledikten sonra tatlımız servise hazırdır :)
Afiyet olsun



1 yorum:

  1. Merhaba :) Yorumunuzu yeni fark ediyorum, geciken yanıtım için üzgünüm :(
    tabiki, çok memnun olurum. size mail atıyorum :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil