9 Mart 2014 Pazar

Havuçlu Tarçınlı Kremalı Kek

6 yıl kadar önce Çağan Irmak'ın Issız Adam filmi ile hayatımıza girmişti havuçlu-tarçınlı kek. Herkesin tarifi arkadaş grubuna forward ettiğini hatırlıyorum, bana bile defalarca ulaşmıştı ki o zamanlar sadece yumurta kırabiliyordum :) :) O kadar popüler oldu ki sonrasında birçok cafenin bile mönüsüne girdi.

Şimdi sizin ile bu kekin içerik olarak da görüntü olarak da biraz daha  geliştirilmiş versiyonun tarifini paylaşacağım. Tarifi ilk kez Kevser'in Mutfağı'nda gördüm. Görüntüsü o kadar şekerdi ki hemen denedim, sonra bir kez daha, bir kez daha .. Hatta bir keresinde doğum günü pastası olmak bile kısmet oldu kekimize :)


Malzemeler
Kek için
- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı şeker
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 orta boy rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı rondolanmış ceviz

Krema için
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Öncelikle keki için fırınımızı 190 derecede ısıtmaya başlıyoruz. Yumurta ve şekeri bir süre çırpıyoruz, ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta un kabartma tozu ve tarçını karıştırarak bunu yavaşça karışıma ekliyoruz. Son olarak havuç ve cevizi ekleyerek çırptıktan sonra kekimizi yuvarlak kek kalıbına dökerek, üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.

Bu arada krema ve pudra şekerini çırparak buzdolabına alıyoruz.

Kekimiz pişip soğuduktan sonra önce üzerindeki bombeli kısmı kesip düzeltiyoruz. Sonra da pandispanya gibi ortadan ikiye kesiyoruz. Kremanın yarısını ilk katın üzerine yayıyoruz. Dilerseniz damla çikolata da ekleyebilirsiniz kremanın üstüne. Sonra diğer katı koyup kalan kremayı da bu katın üzerine yayıyoruz. Kekin bombesini düzeltmek için kestiğimiz parçasını ise elimizle ufalayıp kekin üstüne serpiyoruz. 

Kekimiz aşağıdaki gibi servise hazırdır :)


Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder