18 Haziran 2014 Çarşamba

Kocan Kadar Konuş! :)



Kitabı okuduğunuzda, tanıtımlarında kullanılan ‘yüzde yüz bir Türk kızı romanı’ sloganının kesinlikle hakkını veren bir içerik bulacaksınız. Hangi kesimden olursanız olun üç aşağı beş yukarı, çevrenizde maruz kaldığınız muhabbetleri anımsayacaksınız. Yalnız siz yaşadığınızda sinir bozucu olan şeyler Efsun’un başına geldiğinde ve Şebnem Burcuoğlu’nun espirili yazım dili ile birleştiğinde baya yüzünüzü güldürecek :) Romantik komedi tadında bir roman gerçekten.




Kitabın adına bakıp muhtemelen okumadan ‘koca bulma yolları, erkekleri tavlama tüyoları’ gibi alakasız yorumlar var internette ama içeriği pek de öyle değil. Ufak tefek tüyolar var tabi ki ama ağırlıklı olarak Efsun ve Efsun gibilere aileleri, akrabaları, komşuları tarafından yapılan bazen komik bazen sinir bozucu baskı anlatılıyor. Efsun’un derdi koca değil aşkı bulmak ama ailesinin öyle değil maalesef. Efsun ilişkilerinde olduğu gibi, içinden geldiği gibi şeffaf olmanın doğru olduğunu düşünen ve böyle yaşayan doğal bir kızımız. O kadar ki trip atmayı bile bilmiyor :) :) Kuzenleri, teyzesi, anneannesi, annesi el birliği ile Efsun’a cilve yapmayı, trip atmayı, imalı konuşmayı öğretmeye çalışıyor; telefon mesajlarına hemen cevap verme, seni almaya geldiğinde hemen aşağıya inme, hoşuna gitmeyen bir şey yaptığında bunu ona açıkça söyleme,hemen trip at gibi gibi :)

Uzun zamandır okuduğum en eğlenceli ve komik kitap gerçekten. Keyifsiz bir anda elinize aldığınızda modunuzu değiştirip, enerjinizi yükseltiyor. Zaten çok akıcı bir dille yazıldığı için birkaç saat içinde bitiriyorsunuz.

Tek sorun kitap öyle küt! diye bitti. N’oldu anlamadım yani mutlu son mu hazin son mu? İkinci kitabını merakla bekliyorum :)

Not: Görseller http://www.hurriyet.com.tr/'den alıntıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder