4 Kasım 2014 Salı

Dereotlu Mahlepli Poğaça

Bence poğaça dediğin 'kıyır kıyır' olmalı. İşte bu tarif tam da benim gibi 'kıyır kıyır' sevenler için :)

Herkesin ayrı bir 'kıyır kıyır' yapma sırrı vardır, benimki kesinlikle sirke. Elma, üzüm hiç farketmez, mümkünse ev yapımı sirke poğaçalara müthiş bir doku katıyor.


Malzemeler
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • 1 yumurta ( akı içine, sarısı üzerine)
  • 3,5-4 su bardağı un ( tam buğdağ ve beyaz unu karışık kullanabilirsiniz )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım bağ kıyılmış dereotu ( Saplarını ayırıp, sadece yapraklarını doğramanız gerekiyor)
  • 2 yemek kaşığı sirke ( ben elma sirkesi kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • İçi için yarım yağlı beyaz peynir
Unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeleri ortasına alın ve yoğurun. Kıvamı uygun olmazsa tekrar un ekleyebilirsiniz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde ortasını açarak peynir ile doldurun ve yuvarlayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin. üzerine yumurta sarısını sürün. Keten tohumu,çörek otu, susam, tuzsuz çekirdek ne ile isterseniz onunla süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 

Pazar kahvaltısında sıcak sıcak servis yapın :)

Sevgiler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder