4 Kasım 2014 Salı

Islak Kurabiye ( Brownie Kurabiye)

Şerbetli tatlı sevmeyenler bile bu tatlıyı çok sevecek kesinlikle! Şerbetine rağmen o kadar hafif ki..

İster çay davetlerinizde isterseniz akşam yemeği ardından gururla sunabileceğiniz, hata riski neredeyse sıfır, herkesin ikişer üçer yiyeceği bir tatlı olduğundan emin olabilirsiniz :)


Malzemeler;

Kurabiyesi için
  • 25 gr ( 3 yemek kaşığı ) kakao
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  •  2,5 su bardağı un
Şerbeti için
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Süslemek için
  • Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencerede karıştırıp, orta ateşte 7-8 dakika kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ilıyınca bir saat buzdolabında bekletiyoruz. 

Kurabiylerimizi hazırlamak için un hariç tüm malzemeyi karıştırıp, yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olduğunda cevizden daha küçük parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. 

Fırından çıkan kurabiyelerimizi 2-3 dakika dinlendirdikten sonra tek tek soğumuş şerbete batırıp hafif derin bir kaba diziyoruz. Yalnız kurabiyeleri şerbete batırırken hızlı olmamız gerekiyor ki elimizde dağılmasın. Tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan şerbeti üzerilerine döküyoruz. Birkaç saat hatta mümkünse bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendiriyoruz. Süsleyerek servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder